The monday blues.....

Heihei der hjemme, nære og kjære.

Jeg har hatt det så travelt, at all data,blogg, facebook og generelt oppdateringer har vært nødt til å bli nedprioritert nå de første dagene. Jeg stortrives, familien er kjempekjekk, jentene har begynt å bli litt lettere å kommunisere med, alle i familien sier alltid "Mandela" så hun ene tvillingen retter alltid hele familien og sier " Guuuy´s, she´s not Nelson Mandela, she´s called VEndela" haha kjempesøt. 

Siden sist så har jeg vært inne i Edinburh to ganger, for en herlig by dere! Vi har alt London har bare Edinburh er mindre, mer intimt. Og så syns jeg faktisk at Edinburh er mye finere uansett. Første gangen så dro vi inn alle utvekslingsstudentene sammen med område representantene, for å fikse busspass og skoleuniform, og på mandag så dro vi inn med område representantene igjen for å fikse kontaktkort ( mitt funket ikke i iphonen så jeg måtte kjøpe meg en ny mobil!), dra på sightseen og  etter det så fikk vi gå rundt å gjøre hva vi ville og ta bussen hjem selv. Det er fire av oss norske utvekslingsstudenter, en dansk og en svensk, så vi dro å shoppet fra oss, så ble jeg og hun ene norske igjen i byen for å finne oss noe å spise og gjøre de siste innkjøpene av nødvengidheter, vi kjøpte hver vår sandvich og gikk ned til the princes´s garden og spiste og snakket en stund, kjempekoselig.. Jeg kommer veldig godt overens med familien, de er veldig varme og jeg føler meg veldig velkommen, men det er helt klart fremdeles litt awkward å gå ned i stuen og bare ta meg frem, men alt sånn kommer seg nok etter hvert regner jeg med. Jeg kjøpte Fifty shades of grey boken på flyplassen i London, så når jeg kom hit så satt vertsmor å leste på bok nr 3 av triologien, så hun gav meg den andre boken i serien til å lese når jeg er ferdig med den første.

 

Idag så skulle halvparten av oss, dvs de tre andre studentene som skal begynne på den andre skolen Beeslack high møte på skolen og få informasjon. Og siden vi ikke skal møte før imorgen, så hadde vi fri hele dagen til å egentlig bare gjøre hva vi måtte ønske. Så jeg og hun ene dro på ikea, å fikk handlet masse esker og oppbevarings ting til rommet, ble såå glad når jeg så den svenske mat seksjonen, kjøpte med meg knekkebrød og tranebær saft, maten her er jo ikke akkurat det sunneste alternativet, så det er greit å supplere litt opp med eget.. Det er faktisk litt morsomt, jeg tror ikke jeg tuller når jeg sier at ikea er 800 meter fra huset, haha tenk da dere å måtte dra helt til Skottland for å komme nærmed Ikea. Uansett, etter det så gikk vi hjem å lasset av oss å dro ned for å fikse mobil situasjonen min, som sagt så endte det opp med at jeg måtte kjøpe en ny en som jeg bare kan bruke i Skottland (dvs jeg kan ikke ringe hjem med den) og så beholder jeg den norske for å heller ringe internasjonalt med den. Alle er såå hyggelige og hjelpsomme, ta stedet jeg kjøpte mobilen som et eksempelt de fikser alt! Han satte tilogmed inn simkortet og fikset innstillingene for meg. Så møtte vi noen av de andre og gikk å utforsket Loanhead litt, dere skjønner jeg bor egentlig et stykke utenfor selve Edinburgh city, dette kan vell sammenlignes mer med et tettsted, bare at det bor mye flere mennesker her, så vi har egentlig alle butikker som TK max, Mark´s and Spencer, Boots, Sainsburry´s osv rett nedenforbi her. Men, Edinburgh har et helt fantastisk buss-system, så det er super enkelt å bare hoppe på bussen til Edinburgh, tar rundt 20min kommer ann på trafikken, men det er så mye fint å se på, sjarmerende nabolag og bygninger for å ikke glemme det vakre landskapet, at det gjør ikke noe...

 

Skal prøve å få lagt inn bildene mine osv i løpet av uken!

 

Love V.

2 kommentarer

Marie Helene

22.08.2012 kl.20:22

Wow! Du e jo komt t en fin familie og de pugge navne ditt. Hahah!

Edinburgh hørtes heilt fantastisk ut :D Kosa dg masse videre <3

Marie

23.08.2012 kl.21:28

Så bra at alt går fint der borte Vendela! Og ekstra bra at familien e snill og tar vare på deg :)

Og legg gjerne med noen bilder!! eg vil se deg i skoleuniform :-D

kos deg masse videre

loveyou

Skriv en ny kommentar

belleslettres

belleslettres

17, Stavanger

Utvekslingsstudent i Scotland året 12/13 Elsker å skrive, fotografi, fashion, reiser/nye opplevelser og livet generelt! Så her kan du følge med på året mitt i Scotland.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits