?Life is an experiment in which you may fail or succeed. Explore more, expect least?

 Ph_private//

 

På lørdag så har jeg vært her i 2 månder, 8 uker, 56 dager, 1344 timer.. Noen dager så føles det som om jeg aldri har bodd en annen plass en i lille Loanhed og at jeg har kjent de nye vennene mine i år og dag, andre dager følest det som igår da jeg gråtkvalt måtte si hade til mamma før jeg gikk gjennom sikkerhetskontrollen på sola flyplass for å starte på det til nå, største eventyret i livet mitt. Jeg tror egentlig ikke enda det har gått opp for meg hvor fort tiden faktisk har gått, mer en en tiende del av året mitt er faktisk allerede gått.

Noe jeg har tenkt masse på de siste ukene er de store kultur forskjellene i forhold til nære kjære Norge. Noen ting er helt klart veldig likt, mens andre ting som for eksempel familie forholdene, hjemme så er en såkalt "kjernefamilie" ganske normalt, her har de veldig andre forhold til familie, spessielt foreldrene til barna sine. Det er helt normalt å heve stemmen og kjefte, joda jeg sier jo ikke at vi aldri har hørt sånt i Norge, men dette er på et annet nivå. Forholdene ungdomen her vokser opp i her er også veldig anderledes. På skolen for eksempel så er det jo 1th til 6th year, dvs ungdomskolen og vidergående er sammen slått, noe jeg egentlig faktisk aldri har tenkt så mye på hjemme. Jeg tror vi vokser opp i litt mer selvstendige forhold hjemme, ting vi ikke en gang tenker på men bare gjør på autopilot, er regler her osv osv.  

En annen ting som er veldig forskjellig her, er hvor aktiv du selv kan velge å være på skolen her, de har all slags komiteer, som f.eks Eco commity, sports commity, Malawi commity til Model UN som er en gruppe man kan delta i for de som er intriserte i politikk og debatt. Skolen er kjempeflinke til å prøve å få elevene sine til å gjør frivillig arbeid, jeg har gjort en gang på den katolske barneskolen på siden av Penicuik High, og skal fortsette å jobbe på en velgedighets butikk som heter Salvation Army, hver onsdag. Det syns jeg Norge kunne lært litt av, engasjamentet er tusen ganger større her! 

Love Vendela.

 

 

Én kommentar

Randomjenta

11.10.2012 kl.21:28

Tiden går fort ja! Spesielt når man er utenlands og trives. En av de beste tingene med å reise/bo utelands er jo det at man får øynene opp for hvordan saker og ting er i resten av verden. Norge er bare en bitteliten dott på kartet. Ofte kjenner man også hvor godt man faktisk har det her i landet vårt. :)

Skriv en ny kommentar

hits