Skolen

Heh, jeg må jo være tidenes dårligste på oppdateringer. Sannheten er at jeg vill heller nyte og ta inn alt dette året har å tilby, enn å sitte på dataen for å oppdatere hjemme. Men når det skal være sagt, så vill jeg jo selvfølgelig ha såpass at jeg kan ha noe fint å se tilbake på når jeg kommer hjem igjen.. Og jeg lovte jo å skrive litt om skolesystemet!

Vi utvekslingsstudentene må ta minimum 4 fag, vi kunne velge et ekstra om man ville, men da mister man studietimer. De har også forskjellige level´s her, Intermediat2, higher og Advanced Higher, og man må ha minimum 4 highers for å komme inn på universitetet her. Rådgiveren ville at vi alle skulle begynne på higher level og heller justere det etter hvert.

Jeg har hatt litt frem og tilbake med fagene mine, men slik ser fagplanen min ut nå: 

English higher
RMPS ( religious, moral, philosophy studies) higher
Media studies higher
Geography intermediate 2 

 

Jeg valgte først product design hvor geography står nå, men  etter en time i product design første skoledag fant jeg fort ut at det ikke var helt min ting. Så jeg byttet til Historie, noe jeg trivdes ganske godt meg til å begynne med, men tingen her er at når de slutter før sommeren så har de allerede begynt på neste emne eller "unit" som de sier her. Så da hang jeg automatisk skikkelig etter, samtidig så hadde vi om de forskjellige gruppene i Irland, noe jeg aldri egentlig hadde oppdatert med så veldig på. Så jeg bestemte meg for å bytte til Geography.

Geography består egentlig av 40 minutter hvor læreren går rundt til alle å skjekker om de har gjort leksene, og 10 min med noe vi faktisk skal lære, så jeg slet litt med det. Og fant ut at siden dette året faglig ikke teller i det hele tatt, og siden jeg hvertfall ikke kommer til å trenge geography når jeg søker meg inn på universitetet, så ble jeg og læreren enige om at jeg skal sitte intermediate 2 Geography, som er en lettere versjon. Ellers så er RMPS det faget jeg liker aller best, der har vi 3 units i løpet av året, Gender studies, Science , beleives and christianity og til slutt Buddism. Jeg elsker gender studies, så det er nok det faget jeg får mest inn for i år. Heldighvis så får vi lengre tid på eksamen og får ha med ordbok, utenom i engelsk. 

De legger myyye større vekt på autoritet her, og man kaller læreren Mr, Mrs eller Miss. Det tok kjempelang tid for å huske alle lærerenes etternavn, ettersom jeg har to forskjellige lærere i hvert fag, men nå har det gradvis komt inn hehe. Sånn ut i fra alt over så trives jeg egentlig ganske godt på skolen, og ser frem til et videre herlig år der!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits